De ce e important profilul de Google my Business pentru afacerea ta?

Google My Business este un serviciu online care permite antreprenorilor sa isi creeze un profil de business, o pagina dedicata afacerii lor, in care sa informeze utilizatorii despre afacere, program de lucru, servicii, produse, iar aceasta pagina sa apara in cautarile Google, dar si pe Google Maps, atunci cand utilizatorii cauta informatii despre serviciile prestate de acesti antreprenori.

Pe scurt, Google my Business reprezinta o alta modalitate de promovare online. O modalitate prin care informezi rapid utilizatorii despre afacerea ta, despre pozitia ta pe harta si despre ce anume le poti oferi.

Cum te ajuta acest profil pentru a-ti dezvolta afacerea?

Google my Business contine o multime de sectiuni in care poti introduce, modifica si actualiza informatiile importante despre afacerea ta. Poti privi profilul de Google My Business ca pe o pagina de prezentare a afacerii tale.

Acest serviciu ofera urmatoarele facilitati:

  1. O pagina de prezentare – pagina in care poti scrie cateva cuvinte despre afacerea ta, poti prezenta programul de lucru si poti arata utilizatorilor cateva informatii despre serviciile sau produsele tale.
  2. Functia de postari – pe care o poti folosi la fel ca in cazul postarilor Facebook. Poti posta noutati si articole interesante pe care oamenii sa le gaseasca atunci cand cauta servicii sau produse in aceasta directie
  3. Fotografii – poti impartasi cu utilizatorii motorului de cautare fotografii despre echipa ta, produsele tale sau despre sediul tau. Poti posta fotografii de la evenimente sau de la prezentari de produse.
  4. Videoclipuri – poti prezenta oamenilor cum anume se folosesc produsele tale, in scurte videoclipuri informative
  5. Recenzii – o sectiune dedicata recenziilor de la clienti. Aici poti primi feedback in timp real de la clientii tai, putand sa iti imbunatatesti imaginea brandului tau, daca atragi recenzii pozitive
  6. Site – poti prin intermediul profilului de Google My Business chiar sa iti setezi o forma de Landing Page – un mini – site pentru afacerea ta, pe care sa iti prezinti serviciile si produsele intr-un mod profesional
  7. Statistici – Iar pe langa toate aceste facilitati, Google my Business iti ofera acces la o sectiune extrem de importanta, sectiunea de statistici – aici vei avea informatii clare despre cum interactioneaza utilizatorii cu profilul tau de Google My Business. Vezi cati oameni au observat postarile tale, cati au vazut pozele si cati oameni au interactionat cu afacerea ta. In acest fel vei observa ce anume functioneaza si ce mai poti imbunatati pe acest canal de promovare.

Cum te promovezi prin intermediul Google My Business?

Utilizat strategic, Google my Business poate fi un canal de promovare foarte eficient pentru tine. El se prezinta ca o extensie a site-ului tau. In momentul in care oamenii cauta compania ta pe google, pe langa rezultatele de afisare a site-ului, vei avea parte si de sectiunea de Google my Business in care se va afisa logo-ul companiei tale, informatiile de baza – adresa si date de contact, site-ul si cateva fotografii reprezentative.

Astfel, daca ai un profil de Google my Business atractiv, vei spori cu siguranta sansa ca utilizatorii sa dea click pe site-ul tau, sa intre in contact cu tine.

Pentru a seta un cont de Google My Business ai nevoie insa de continut de calitate, fotografii profesionale, informatii de interes si postari care chiar sa atraga atentia utilizatorilor. Daca doresti, te putem ajuta si noi cu setarea si administrarea unui astfel de profil.

Vrei sa te promovezi in mod profesionist in online? Vrei sa cresti sansele ca utilizatorii sa te contacteze?

Specialistii Ad Web te pot ajuta. Iti putem crea un profil Google my Business atractiv, cu informatii actualizate si de interes pentru utilizatorii tai. Astfel, in momentul in care ei te cauta pe Google vor avea dovada ca afacerea ta are cu adevarat o prezenta profesionista in mediul online.

Contacteaza-ne pentru a vedea cum te putem ajuta sa-si setezi un profil eficient pe Google my Business! 

Ad-Web - Agentie Marketing Online | Web-Design | Servicii Promovare Online | Tel: 0775.304.971